Tottenham Court Road Station, London

Key features

Sector

Transport

Client

London Underground Ltd

Architect

Hawkins Brown Architects & Halcrow Consultant

Main contractor

Taylor Woodrow & BAM Nuttall JV

Sub-contractor

SAS Special Projects

Completion year

2017

System type

Bespoke Metal Ceilings

Special requirements

The station was kept open to the public while the upgrade project was being undertaken

Region

United Kingdom

Having undergone a major redevelopment and modernisation, the busy underground station had been expanded in order to integrate with the new Elizabeth Line.

To cater to this the project introduced an enlarged station ticket hall, providing three new entrances with increased capacity, and installing additional escalators and new lifts for step-free access to all platforms.

SAS International designed, manufactured and installed bespoke metal baffles to the Tottenham Court Road station entrance, ticket hall and escalators. 

A variety of vitreous enamel product was also installed to multiple areas including passageways, stairways and escalator barrels.

 

Systems used